reisexperts globe australia2day america2day phone envelop calendar printer list facebook2 twitter2
De hoogtepunten van Australië

De hoogtepunten van Australië

21  
VANAF 4995 €
Australië   |   Familiale reis   |   Selfdrive tour   |   Bestemming

Uw avontuur begint in Sydney en omgeving incl. de Blue Mountains. Aansluitend staat een bijzondere Outback Experience in de Red Center op het programma vanuit Alice Springs. Per 4x4 volgen jullie de befaamde Mereenie Loop Road en ontdekken jullie Kings Canyon, Ayers Rock en the Olga’s. Vervolgens vlucht naar Cairns en verblijf te Port Douglas met verkenning van het Great Barrier Reef. Als afsluiter verblijft u op het prachtige Fraser Island en maakt u kennis met het aangename Brisbane.

VRAAG MEER INFORMATIE

Travel Planner

U kan deze tour toevoegen aan uw persoonlijke reisplanner en een onvergetelijke reis plannen naar de Verenigde Staten

reis toevoegen aan uw reisplan

 

DAG 1-2

Vlucht Brussel - Londen - Sydney

DAG 1-2

 

DAG 3

Sydney

Sydney is de grootste en oudste stad in Australië en de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Op 1 januari 2013 telde Sydney 4.757.083 inwoners. Sydney ligt aan de Tasmanzee, in het zuidoosten van Australië. Na Check in, in het hotel heeft al wat vrije tijd om Sydney te ontdekken

DAG 3

 

DAG 4

Sydney

Vrije voormiddag. Vervolgens pick-up aan het hotel en verkenning met engelstalige gids van de wondermooie ‘Northern Beaches’. Jullie rijden over de wereldberoemde Sydney Harbour Bridge en bezoeken er oa. Middle Harbour & The Spit, Sydney Harbour National Park & North Head, Long Reef, Freshwater & Manly Beaches. Na het bezoek terugkeer naar Sydney en vrije avond.

DAG 4

 

DAG 5

Sydney - Blue Mountains - Sydney

Georganiseerd bezoek aan de Blue Mountains. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed vandaar de naam "de Blauwe Bergen". Het uitzicht is subliem : diepe ravijnen, watervallen, onontgonnen struikgewas, ... Een stuk van de verkenning dient men zelf te voet te ondernemen langs de bewegwijzerde paden. Een echt hoogtepunt! Deze enorme "wildernis" behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Een belangrijke rotsformatie is te zien bij Echo Point: The Three Sisters. Na het bezoek terugkeer naar Sydney. (L)

DAG 5

 

DAG 6

Sydney - Alice Springs (binnenvlucht)

’s Morgens binnenlandse vlucht Sydney - Alice Springs, gelegen in het centrum van de ‘Red Centre’. Bij aankomst pick-up van uw 4WD huurwagen. Aansluitend rit naar Alice Springs en check-in in het hotel. Vrije avond. Mogelijkheid om de stad te verkennen en inkopen te doen voor de tocht door de ‘Outback’.

DAG 6

 

DAG 7

Alice Springs - Kings Canyon

Voor jullie Alice Springs verlaten en de outback intrekken richting Kings Canyon, dienen jullie nog de permit (+/- 5 AUD) aan te kopen in de DVT die u toelaat om de wondermooie Mereenie Loop Road te gebruiken. Deze route is een echte ‘Outback Experience’! Bij aankomst in het Kings Canyon Resort check-in. Mogelijkheid tot verkenning van de Kings Canyon via de bewegwijzerde paden. De wanden van Kings Canyon zijn meer dan 300 m hoog. Op de bodem van de kloof stroomt de Kings Creek.

DAG 7

 

DAG 8

Kings Canyon - Ayers Rock (Uluru)

Vanuit Kings Canyon rijden jullie naar het wereldberoemde Ayers Rock of Uluru. Bij aankomst in Yulara check-in in het hotel en mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Uluru Kata-Tjuta National Park. Om het National Park te bezoeken heb je een permit nodig. Uluru of Ayers Rock is natuurlijk een must, maar een bezoek aan ‘The Olgas’ is ook zeker de moeite waard. ’s Avonds genieten jullie van een wondermooie zonsondergang met Uluru op de achtergrond.

DAG 8

 

DAG 9

Ayers Rock - Uluru

Vandaag verdere verkenning van deze bijzonder omgeving :

n 1873 bereikte William Goss als eerste blanke Ayers Rock. Hij noemde het fenomeen naar de toenmalige Zuid-Australische premier Sir Henry Ayers. De gigantische rots, door de Aboriginals Uluru genoemd, is hét herkenningspunt te midden van het roodachtige woestijngebied. Enerzijds wordt Uluru, 348 m boven de vlakte uitrijzend en met een omtrek van 9.5 km, omschreven als een mammoetachtige monoliet, anderzijds wordt hij aanzien als een door erosie afgesleten en gladgeschuurde top van een oeroude berg. Hoewel de wanden van op afstand glad en ontoegankelijk lijken, herbergt dit fenomeen ontelbare grotten en holen. De oerbewoners versierden deze grotten met rotsschilderingen om educatieve, rituele en informatieve redenen. De huidige Aboriginals beschouwen Uluru nog steeds als een heilige plaats. Samen met de Olga’s, ook Kata Tjuta genaamd, behoort Uluru tot het 132 566 ha groot gebied dat in 1958 tot Uluru National Park werd uitgeroepen. Na een juridische veldslag werden in 1985 de oorspronkelijke Aboriginal-eigenaars tot de eigenaars uitgeroepen. Dat zadelde hen wel met de verplichting op om het gebied rond Kata Tjuta en Uluru voor 99 jaar aan het Australian National Park and Wildlife Center te verpachten, voor een jaarlijkse vergoeding van 75 000 dollar en 20 procent op de inkomgelden. Als de ondergaande zon de rots onderdompelt in een steeds wijzigend kleurenpalet, kunnen we ons levendig voorstellen waarom de Trots van het Rode Hart zolang het voorwerp van een hard rechtbankgevecht was.

DAG 9

 

DAG 10

Ayers Rock - Cairns - Port Douglas

Vrije tijd om de omgeving verder te verkennen tot aan de rit naar de luchthaven. Inlevering van uw huurwagen en check-in voor uw binnenlandse vlucht naar Cairns. Bij aankomst in Cairns, transfer naar Port Douglas en check-in in het hotel. Vrije avond in de charmante badplaats.

DAG 10

 

DAG 11

Port Douglas

Vrije dag in Port Douglas. Mogelijkheid tot excursie naar Kuranda per trein. De Kuranda Scenic Railway loopt langs verschillende watervallen. In Kuranda bevinden zich onder andere een vogelpark, een vlindertuin en Koalaopvang. De toeristische trein stopt bij een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op de Barron Falls. U kan terugkeren per kabelbaan.

DAG 11

 

DAG 12

Port Douglas - Great Barrier Reef

Vandaag verkennen jullie per catamaran de wondermooie onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Pick-up aan uw hotel en transfer naar de aanlegsteiger waar u aan boord stapt. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Na de boottocht terugkeer naar uw hotel en vrije avond. (O/L)

DAG 12

 

DAG 13

Port Douglas

Vandaag heeft u een vrije dag om volop te genieten van de regio en de prachtige natuur. (O)

DAG 13

 

DAG 14

Port Douglas - Cairns

Na de check-out vrije tijd tot aan de transfer naar Cairns en mogelijkheid tot verkenning van deze haven- en shoppingstad met zijn vele terrasjes. Overnachting in het centraal gelegen Novotel Oasis Resort. (O)


DAG 14

 

Dag 15

Cairns - Brisbane

Na de check-out transfer naar de luchthaven van Cairns en check-in voor de binnenvlucht naar Brisbane. Bij aankomst transfer (niet inclusief) naar het hotel en check-in. Vrije verkenning van Brisbane en omgeving. De 3e grootste stad van Australië is vooral gekend voor zijn stranden, restaurants, terrasjes,...

Dag 15

 

DAG 16

Brisbane - Fraser Island

Vanuit Brisbane shuttle transfer langs de kust tot in Hervey Bay. Bij aankomst gaan jullie aan boord van de ferry die jullie naar het Kingfisher Bay Resort brengt. Bij aankomst check-in en vrije avond.

DAG 16

 

DAG 17 - 18

Fraser Island

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. Het ligt voor de Australische oostkust en hoort bij de staat Queensland. Het eiland is 122 km lang en 5 tot 25 km breed.Vandaag heeft u met een Engelstalige gids een 4 X 4 ontdekkingstocht op het eiland. (O,L)

DAG 17 - 18

 

DAG 19

Fraser Island - Brisbane

Na de check-out shuttle transfer naar Brisbane en check-in in het hotel. Verdere verkenning op eigen houtje van de stad. (O)

DAG 19

 

DAG 20 - 21

Vlucht Brisbane - Londen - Brussel

DAG 20 - 21

Reisduur

21 dagen - 17 nachten

Vertrekdata : dagelijks

Privé rondreis op basis van bezetting van twee personen

Reissom

Prijs per persoon op basis van een tweepersoonskamer : 4995 euro
Plaatsen en prijzen zijn steeds onder voorbehoud en dienen bij offerte terug berekend te worden.

Overnachten

Wij voorzien tijdens deze rondreis steeds de betere hotels middenklasse hotels op basis van een tweepersoonskamer. (Sydney - Travellodge Wynyard // Alice Spinrgs - Aurora Alice Springs hotel // Kings Canyon - Kings Canyon Resort // Ayers Rock - Outback Pioneer // Ayers Rock - Outback Pioneer // Cairns - Novotel Oasis Resort // Brisbane - Rendez Vous hotel on George // Fraser Island - Kingfisher Bay Resrt.(of gelijkwaardige hotels)

Inclusief

* Internationale vluchten in economy class van/naar Brussel
* Binnenlandse vluchten in economy class
* Alle overnachtingen volgens programma
* Alle maaltijden volgens programma (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
* Gespecialiseerde Nederlandse reisbegeleiding
* Huurwagen Toyota Prado 4X4 (of gelijkwaardig) van dag 6 tot 10 (4 dagen)


Exclusief

* Dranken en persoonslijke uitgaven
* paspoortkosten en visumkosten
* eventuele verlengingen of aanpassingen.
* Verzekeringen
* one way drive huurwagen +- 120 AUD


Ik ontvang graag meer informatie

Verstuur dit formulier om een gepersonaliseerde prijsofferte te ontvangen. Onze reisspecialisten nemen graag persoonlijk contact met je op om je wensen te bespreken en de reis hierop af te stemmen. Daarom willen we je verzoeken om je telefoonnummer waarop je overdag te bereiken bent in te vullen.

volwassenen en   kinderen

Andere reizen die u misschien ook interesseren